Szuper ár! Care Diagnostica MyCare Székletvér teszt (1x)

Care Diagnostica MyCare Székletvér teszt (1x)

3 899 Ft

Kiskereskedelmi listaárunk: 4 109 Ft
Megtakarítás: 210 Ft

A Care Diagnostica MyCare Székletvér teszt a humán emoglobin (hHb) kimutatására szolgál a székletben, immunológiai alapon. A székletben megjelenő vér kimutatása elsősorban a vastagbél és rectum daganatok gyanújának azonosítására szolgál.

Mennyiségi kedvezmények több darab vásárlása esetén:
1 darab 3 899 Ft / db.
2 darab 3 821 Ft / db.-2%
3 vagy több darab 3 704 Ft / db. -5%
Gyors, diszkrét, valamint 19 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 766922 ÁFA: 5%
Egységár: 1 db. vásárlása esetén 3899 Ft/db. | 2 db. vásárlása esetén 3821 Ft/db. | 3 vagy több db. vásárlása esetén 3704 Ft/db.
Nettó ár: 1 db. vásárlása esetén 3713.4 Ft | 2 db. vásárlása esetén 3639.1 Ft | 3 vagy több db. vásárlása esetén 3527.7 Ft
Kategóriák:
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

A Care Diagnostica MyCare Székletvér teszt a humán emoglobin (hHb) kimutatására szolgál a székletben, immunológiai alapon.

A vastagbélrák az egyik leggyakoribb rosszindulatú daganatos megbetegedés a világon. Az esetek 95%-ában a bélfal belsejéből (nyálkahártyából) kiinduló polipokból fejlődik ki, amelyek általában jóindulatú burjánzások. Fájdalmat nem okoznak, és jelenlétük évekig ismeretlen marad, mielőtt rosszindulatú elváltozássá fajulnának. A bélpolipok időnként vérezhetnek. Ez a teszt nem arra
szolgál, hogy a székletben megjelenő, még nem látható vért kimutassa. A nem diagnosztizált korai stádiumú bélrák kimutatható lehet a székletvér jelenlétének egyszerűen végrehajtható tesztelésével.

40 év felett tesztelje vagy teszteltesse magát rendszeresen, hogy a béldaganat kialakulásának a kockázatát csökkentse. Ha a család kórtörténetében előfordult már vastag-, ill. végbél daganat vagy polip, ajánlott lehet a tesztelést korábbi életkorban kezdeni. A teszt növeli a korai felismerés esélyét, ezáltal jelentősen csökkenti a betegség kialakulásának kockázatát.

A tesztelés könnyedén végrehajtható és bármelyik napszakban el lehet végezni. Pozitív eredmény esetén konzultáljon orvossal a székletben található vér okának kiderítése érdekében. Fontos egészségügyi döntés előtt mindig beszéljen kezelőorvosával!

Jellemzők:

  • A székletben megjelenő vér kimutatása elsősorban a vastagbél és rectum daganatok gyanújának azonosítására szolgál, székletmintából
  • A vastagbélrák az egyik leggyakoribb rosszindulatú daganatos megbetegedés a világon.
  • A nem diagnosztizált korai stádiumú bélrák kimutatható lehet a székletvér jelenlétének tesztelésével.
  • 40 év felett tesztelje vagy teszteltesse magát rendszeresen, hogy a béldaganat kialakulásának a kockázatát csökkentse. A teszt növeli a korai felismerés esélyét
  • Osztrák termék
  • Az EU-ban öntesztelésre szóló jóváhagyással rendelkező teszt
  • Eredmény 10 perc alatt!
  • Szenzitivitás: 94%, specificitás: >99%

Vizsgálati cél

A székletben megjelenő vér kimutatása elsősorban a vastagbél és rectum daganatok gyanújának azonosítására.

A teszt jelentősége

A colorectális rosszindulatú daganatok a harmadik leggyakoribb rákos megbetegedési formát jelentik világszinten a mortalitás terén a második helyen állva. Előfordulása gyakoribb a fejlett országokban.

Kockázati tényezők

Dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás, jelentős vörös hús fogyasztás, rostszegény táplálkozás, családi halmozódás. Kialakulásának valószínűsége 40 év felett évtizedenként megkétszereződik. Ezért 40-50 év felett általában javasolt a három évente végzett conoloscopia. Hasznos kiegészítő szűrést lehet végezni a széklet vér teszttel, használata egyszerű, nem invazív, alacsony költségekkel jár, ezért gyakrabban is elvégezhető, ami növeli a biztonságot. Elsődleges cél a megelőzés még tünetmentes fázisban.

A vastagbél és rektum rák nagyon sokáig tünetmentes maradhat, tünetek lehetnek:

székletürítési szokások megváltozása, hasi fájdalom vagy kellemetlen érzés, látható vér a székletben, vérszegénység a laboreredményben.

Élettani háttér

A vastagbél daganat tipikus esetben lassan, jóindulatú és tünetmentes elváltozásokkal (úgynevezett bélpolipokkal) indul, amelyek később rosszindulatúvá fajulnak. A székletben megjelenő, szabad szemel nem látható vér a bél daganatos elváltozásának tünete lehet. A székletvér nem szükségszerű velejárója a vastagbél daganatnak, de igen gyakori tünete. A székletben megjelenő vér más betegség tünete is lehet, úgy mint aranyér, vérző gyomorfekély, gyulladásos bélbetegségek (pl. autoimmun bélbetegségek).

A teszt működése

A teszt immunkromatográs módszerrel működik.

Ma már jobb teljesítménye miatt ez javasolt inkább a korábbi guaiac alapú kimutatással szemben.(több mint 600 fős elemszámú kutatás során egy colonoscopiával megerősített diagnózis eredményei alapján).

A teszt összetevői

1 mintatároló pufferoldattal (2,5 ml), 1 tesztkazetta lezárt fóliacsomagolásban nedszívó anyaggal, 1 használati utasítás.

Továbbá szükséges: Óra másodperckijelzéssel, tiszta papírtörlő.

Termékinformációk

Ez a teszt a humán emoglobin (hHb) kimutatására szolgál a székletben, immunológiai alapon. A teszt állati eredetű összetevői (úgymint, antitestek) potenciálisan ártalmas anyagok lehetnek, azonban nem jelentenek egészségügyi kockázatot, amennyiben a teszt minden tartozékát az útmutató szerint használják fel. A pufferoldat nátrium-azidot tartalmaz ártalmatlan koncentárcióban (<0,1%).

Összetevők

A tesztcsík membránja hHb ellenes antitesttel van bevonva.

Kimutatási határérték

A tesz 0,05 μg/ml hHb koncentráció felett mutat pozitív értéket (ami körülbelül 0,03 mg/g székletmennyiségnek felel meg.

A teszt korlátai

Az alkohol és néhány gyógyszer, úgymint acetil-szalicil sav (aspirin), glükokortikoidok, nem-szteroid alapú antiphlogisticum/reuma ellenes készítmények vagy a kumarinszármazékok gasztrointesztinális vérzést okozhatnak, mely nem valós pozitív eredményt mutathat.

Egyeztessen kezelőorvosával a teszt használata előtt, ha ilyen készítményeket szed. Az aranyér vagy vér a vizeletben szintén pozitív eredményt okozhat.

Figyelem: Az a minta, ami a WC vizével érintkezett, nem alkalmas a teszt elvégzésére. Ne végezze el a tesztet hasmenés vagy akut vérző aranyér esetén, és ne vegyen székletmintát a menstruáció alatt és utána 3 napig.

Mit kell tenni, ha az eredmény pozitív?

Tájékoztassa az eredményről kezelőorvosát. A vastagbélpolipon és vastagbélrákon kívül számos egyéb állapot okozhat pozitív teszteredményt. Gyulladásos bélbetegségek, aranyér és egyéb emésztőrendszeri elváltozások, amit az eredmény értékelésénél a kezelőorvosnak mind figyelembe kell venni. Továbbá, ha a székletben vér mutatható ki, ajánlott vastagbéltükrözést végezni. Érdemes ezt a használati útmutatót magunkkal vinni, hogy az orvos teljesebb képet kapjon arról, hogy milyen típusú tesztet használt.

Mit kell tenni, ha az eredmény negatív?

A negatív eredmény nem zárja ki teljesen a bél elváltozásának lehetőségét, mivel néhány béltumor csak időnként jár vérzéssel. A tumorok 25%-a nem vérzik folyamatosan. Ezért fontos, hogy 40 év felett tesztelje vagy teszteltesse magát rendszeresen.

Az eredmények értelmezése

A teszt pozitív, ha a reakcióhoz szükséges 5 perc után két lila csík jelenik meg az eredményablakban mind a „C”, mind a „T” betűnél, még akkor is, ha a csík a „T” betűnél nagyon halvány. Ez azt jelenti, hogy vér mutatható ki a székletben.

A teszt negatív, ha csak egy lila csík jelenik meg az eredményablakban, a „C” betűnél. Ez azt jelenti, hogy nem mutatható ki vér a székletben. A teszt érvénytelen, ha 5-10 percen belül nem jelenik meg egyetlen lila csík sem, vagy ha a „T” jelnél jelenik meg csík, de a „C” jelnél nem. Az érvénytelen teszt oka lehet a teszt sérült csomagolása, helytelen tárolás, vagy a teszt végrehajtásának hibája. Ilyen esetben tartsa meg a teszt összetevőit és lépjen kapcsolatba a gyártóval. 10 percen túl a teszt eredménye nem értelmezhető megfelelő megbízhatósággal.

Hulladékkezelés

A teszt összetevői és csomagolása a normál háztartási hulladékba dobhatók.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
Care Diagnostica MyCare Székletvér teszt (1x)
Care Diagnostica MyCare Székletvér teszt (1x)
3 899 Ft