Szuper ár! Care Diagnostica MyCare Koleszterin teszt (1x)

Care Diagnostica MyCare Koleszterin teszt (1x)

4 879 Ft

Kiskereskedelmi listaárunk: 5 144 Ft
Megtakarítás: 265 Ft

A Care Diagnostica MyCare Koleszterin teszt egy in vitro diagnosztikai öntesztelésre használható teszt a koleszterinszint szemi-kvantitatív megállapítására.

Mennyiségi kedvezmények több darab vásárlása esetén:
1 darab 4 879 Ft / db.
2 darab 4 781 Ft / db.-2%
3 vagy több darab 4 635 Ft / db. -5%
Gyors, diszkrét, valamint 19 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 379280 ÁFA: 5%
Egységár: 1 db. vásárlása esetén 4879 Ft/db. | 2 db. vásárlása esetén 4781 Ft/db. | 3 vagy több db. vásárlása esetén 4635 Ft/db.
Nettó ár: 1 db. vásárlása esetén 4646.8 Ft | 2 db. vásárlása esetén 4553.4 Ft | 3 vagy több db. vásárlása esetén 4414.4 Ft
Kategóriák:
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

A Care Diagnostica MyCare Koleszterin teszt egy in vitro diagnosztikai öntesztelésre használható teszt a koleszterinszint szemi-kvantitatív megállapítására.

A koleszterin természetes körülmények között is szintetizálódik a szervezetben. Nagyobb részét a máj szintetizálja, kisebb százalékban a táplálékból szívódik fel. A koleszterin legnagyobb részben mint a sejtmembrán alkotó eleme jelenik meg, továbbá az epe szintézise és a bőr védelme során is szerepet játszik. A vérben a teljes koleszterin normál szintje kevesebb, mint 200 mg/dl. A megemelkedett koleszterinszint mutatja az érelmeszesedés kockázatát. Az érelmeszesedés évtizedekig észrevétlen maradhat, amit csak akkor ismernek fel, amikor már igen előrehaladott állapotban van. Ez az egyik leggyakrabban előforduló és legjelentősebb szív- és érrendszeri megbetegedés a fejlett társadalmakban. A szívinfarktus és az érelmeszesedés együtt a halálesetek 40 százalékáért felelősek.

A szívet körülvevő koszorúerek arteriosclerosisa és az azok által okozott szűkület, a szívizom csökkent vérellátásához és potenciálisan szívinfarktushoz vagy szívelégtelenséghez vezethet. Éppen ezért a tünetek korai felismerése létfontosságú a megfelelő profi laxis (megelőző kezelés) érdekében. A korai felismerés egyik legfontosabb része a rizikófaktorok azonosítása. Mára már általánosan elfogadott, hogy a hypercholesterolaemia (magas koleszterinszint a vérben) egyike a legfontosabb rizikófaktoroknak a koronária érbetegség tekintetében. Ez a tesz lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen megvizsgálja koleszterinszintjét. Egy további, orvosa által végzett vizsgálat még részletesebb képet ad az ön koleszterinszintjéről. Az orvos tanácsai segítséget nyújtanak, hogy további lépéseket tegyen a szív- és érrendszeri megbetegedés kockázatának csökkentéséért. Fontos egészségügyi döntés előtt mindig beszéljen kezelőorvosával!

Jellemzők:

  • A koleszterinszint szemi-kvantitatív megállapítására vérből vett mintából.
  • Szemi-kvantitatív: a vér koleszterin szintje is megállapítható a teszt segítségével, a kapott színárnyalat alapján következtethetünk a koleszterinszint nagyságrendjére
  • A magas koleszterinszint a kardiovaszkuláris megbetegedések egyik vezető rizikófaktora, ami az első számú halálozási ok a fejlett országokban
  • Osztrák termék
  • Az EU-ban öntesztelésre szóló jóváhagyással rendelkező teszt
  • Eredmény 3 és fél perc alatt!
  • Pontosság: 94%

Vizsgálati cél

Koleszterinszint szemi-kvantitatív megállapítása.

A teszt jelentősége

A hypercholesterolaemia (magas koleszterinszint) a kardiovaszkuláris megbetegedések egyik vezető rizikófaktora, ami az első számú halálozási ok a fejlett országokban. Egy 9000 fős kutatás szerint a felnőtt magyar lakosság több mint felének a referencia érték felett van a koleszterinszintje.

Életmódbeli rizikófaktorok esetén különösen fontos a vizsgálata: elhízás mozgásszegény életmód, zsírban gazdag táplálkozás. Múltban már igazolt magas koleszterinszint vagy örökletes zsíranyagcsere betegség esetén alkalmas a helyes diéta és életmód eredményességének igazolására.

Évente többször is alkalmazható akár más tesztekkel együtt.

Élettani háttér:

A koleszterin lipid természetű anyag, mindenütt jelen van a szervezetben. A máj szintetizálja, kisebb része a táplálékkal kerül a szervezetbe. A magas koleszterinszint genetikai és élettani faktorokra is visszavezethető.

A teszt működése, teljesítménye

Színreakció (enzimatikus) alapján következtethetünk a koleszterinszint nagyságrendjére a kapott színárnyalat alapján. A referencia színskálával könynyen összehasonlítható, mert ehhez van rögzítve a teszt, ami a klinikai laborban kapott eredményekhez képest 94%-os pontosságot mutatott.

Mikor kell a tesztet végrehajtani?

Ideális esetben a koleszterinszint tesztelést éhgyomorra érdemes elvégezni. Ez azt jelenti, hogy a tesztelés előtt 12 órával nem szabad enni és inni. A teszt eredményét napfényben érdemes leolvasni, jó fényviszonyok mellett, vagy jó fényforrást használva, hogy a színárnyalatok megfelelően leolvashatóak legyenek.

Interferencia

A koleszterinszintet a következő tényezők befolyásolhatják: gyógyszerek, étkezési szokások, stressz, cukorbetegség, egyéb súlyos betegségek, terhesség. Annak érdekében, hogy értelmezhető eredményt kapjon, terhesség vagy súlyos betegség után 3 hónapig nem érdemes a tesztet végrehajtani, és kisebb megbetegedések után 3 hétig végrehajtani. 20 g/dl hemoglobin koncentráció felett a teszt tévesen magas koleszterinszintet jelezhet. 42 mg/dl feletti bilirubinszint, nagydózisú C-vitamin (aszkorbin sav), alfa metildopa, vagy novalgin tévesen alacsony eredményt produkálhat. Magas koncentrációban a szteroidok, úgy mint epiandrosteron, dehydroepiandrosteron, campesterol vagy sitosterol, szintén torzíthatják az eredményt. A teszt klinikai teljesítménye (CARE Diagnostica, 2002)

Egy kutatásban 145 vérmintát teszteltek a teljes koleszterinszintre myCARE koleszterin teszttel. A teszt pontossága 94%-os volt a referenciamódszerhez viszonyítva (referencia laboratóriumi módszer és Reflotron tesztelő rendszer).

Termékinformáció

In vitro diagnosztikai öntesztelésre használható teszt. Ez a teszt koleszterin-észteráz, koleszterin-oxidáz és peroxidáz enzimeket használ az indikátor festék aktiválására, amelynek színváltozása arányos a vérmintában lévő koleszterin szintjével. A teszt összetevőit ezen útmutató szerint kell használni.

A vérvételi lándzsa használata

Ne használja a vérvételi lándzsát, ha a védőkupak el lett távolítva, vagy sérült. Mossa meg a kezét alaposan szappannal és meleg vízzel (Azért, hogy az ujjában a vérkeringés megélénküljön), majd szárítsa meg.

Juttasson egy nagy csepp vért a tesztzónára

Mindössze 3 perc és 30 másodperc alatt megtudhatja a koleszterinszintjét. Kövesse az instrukciókat, valamint értelmezze az eredményeket a következő oldal útmutatása szerint.

Az eredmények leolvasása és értelmezése

Az eredmény megbízhatatlan lesz, ha 30 másodpercnél több időt vesz igénybe a tesztzóna és a referencia skála összehasonlítása. Ha problémásnak találja annak megítélését, hogy melyik színárnyalathoz hasonlít az eredmény, kezdje el kizárni, melyik színárnyalathoz nem hasonlít, amíg meg nem találja a megfelelőt.

A becsült koleszterinszint mg/dl vagy mmol/l mértékegységben van megadva. Magasnak számít a 200 mg/dl (5,2 mmol/l) feletti érték. Az ön koleszterinszintje valószínűleg magas, ha 200 mg/dl feletti értéket kapott. (Akkor is ez a helyzet, ha nehéz volt dönteni a 200 mg/dl és a 225 mg/dl jelzésű színárnyalatok között.) Ebben az esetben keresse fel kezelőorvosát, hogy koleszterinszintjét alaposabb vizsgálatnak vesse alá.

Normál értéknek számít felnőttek esetében a 200 mg/dl (5,2 mmol/l)-ig terjedő vagy az alatti eredmény. Az ön értéke valószínűleg ebben a tartományban van, ha ennél kevesebbet vagy ezt az értéket tudja leolvasni.

Az eredmény érvénytelen, ha az indikátor színe nem változott zöldre. Ennek oka lehet a teszt sérült fóliacsomagolása, helytelen tárolás vagy a teszt hibás végrehajtása. Kérjük, tartsa meg a teszt összetevőit és lépjen kapcsolatba a gyártóval.

A teszt indikátora nem egységes színű, vannak sötétebb és világosabb zöld területek. Hogyan értelmezzem az eredményeket? Válassza azt a területet, ami együttesen a legnagyobb kiterjedésű.

Figyelem:

Kisebb vöröses-barnás foltok eritrociták (vörösvértestek) jelenlétére utalnak, amik az indikátor anyaggal kontaktusba kerültek. Ne vegye fi yelembe ezeket a területetek az eredmények értelmezésénél.

Ha koleszterinszintje magasabb, mint a normál érték, vegye komolyan az eredményt, habár egy magasabbnak mért érték nem feltétlenül jelentőségteljes. Ha koleszterinszintje magasnak tűnik, beszéljen kezelőorvosával, aki más módon is megmérheti az ön koleszterinszintjét, ami képes különbséget tenni a HDL (nagy sűrűségű) koleszterin, valamint a trigliceridek szintje között a vérben. Ennek tükrében jobban értékelhető az érelmeszesedés kockázata. Érdemes ezt a használati útmutatót magukkal vinni, hogy az orvos teljesebb képet kapjon arról, hogy milyen típusú tesztet használt.

A teszt összetevői a normál háztartási hulladék közé dobhatók.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
Care Diagnostica MyCare Koleszterin teszt (1x)
Care Diagnostica MyCare Koleszterin teszt (1x)
4 879 Ft