Szuper ár! Care Diagnostica MyCare Húgyúti fertőzés teszt (2x)

Care Diagnostica MyCare Húgyúti fertőzés teszt (2x)

3 649 Ft

Kiskereskedelmi listaárunk: 3 850 Ft
Megtakarítás: 201 Ft

A Care Diagnostica MyCare Húgyúti fertőzés teszt a húgyúti gyulladásra és fertőzésre utaló markerek kimutatására (nitrit, leucocita, protein) szolgál.

Mennyiségi kedvezmények több darab vásárlása esetén:
1 darab 3 649 Ft / db.
2 darab 3 576 Ft / db.-2%
3 vagy több darab 3 467 Ft / db. -5%
Gyors, diszkrét, valamint 19 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 783874 ÁFA: 5%
Egységár: 1 db. vásárlása esetén 1824.5 Ft/db. | 2 db. vásárlása esetén 1788 Ft/db. | 3 vagy több db. vásárlása esetén 1733.5 Ft/db.
Nettó ár: 1 db. vásárlása esetén 3475.3 Ft | 2 db. vásárlása esetén 3405.8 Ft | 3 vagy több db. vásárlása esetén 3302 Ft
Kategóriák:
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

A Care Diagnostica MyCare Húgyúti fertőzés teszt a húgyúti gyulladásra és fertőzésre utaló markerek kimutatására (nitrit, leucocita, protein) szolgál.

A húgyúti fertőzés egy gyulladással járó húgyúti megbetegedés, amit főképp a bélrendszerből származó baktériumok okoznak. A húgyúti traktus húgycsőből, húgyhólyagból, húgyvezetékekből és a vesékből áll. A húgyúti fertőzések leginkább a nőket érintik, mivel a rövid húgycső kedvez a baktériumok húgyúti kolonizációjának. Évente átlagosan a nők 11%-a szenved el húgyúti fertőzést. A probléma a férfiakat is érintheti, mivel a megnagyobbodott prosztata akadályozhatja a vizelet megfelelő ürítését.

A tünetek jelentősen különbözhetnek attól függően, hogy a fertőzés a húgyutak alsó, felső vagy mindkét traktusát érintik. Ha a fertőzés az alsó traktust érinti, az égető érzést okozhat a hólyag ürítése közben, illetve gyakori vizelési ingerrel járhat. A vizelet zavaros színű lehet, ami kellemetlen szaggal párosulhat. Ha a fertőzés a húgyhólyagot is érinti, azt cistitis-nek nevezik (ami a hólyag általában enyhe, de kellemetlen gyulladására utal). Ha a fertőzés a felső húgyutakat is érinti, a tünetek hasonlóak lehetnek, de társulhat hozzá fájdalom a hát alsó tájékán, láz, remegés, és extrém esetben kórházi kezelést igényelhet. A kezelés menete a pontos okoktól és a betegség körülményeitől függ. A húgyúti fertőzés legtöbbször jól kezelhető antibiotikumokkal.

Hogyan lehet a húgyúti fertőzést azonosítani? Elsősorban tesztcsíkot használnak. Ezt a vizeletbe mártva azonosíthatók a fertőzésre utaló jelek: fehérvérsejtek (leukociták) vagy nitrit (számos baktérium, ami egészséges állapotban nincs jelen a húgyutakban, a nitrátot nitritté alakítja). Ha ezek közül bármelyik jelen van, a vizelet és a beteg további vizsgálata szükséges.

Jellemzők:

 • Húgyúti gyulladásra és fertőzésre utaló markerek kimutatása vizeletből
 • A tesztet húgyúti fertőzés gyanúja esetén érdemes alkalmazni, ami sokkal gyakoribb nők esetében, mint a férfiaknál.
 • Tipikus tünetek: a fájdalom, égető érzés vizelés közben, gyakori vizelési inger, zavaros, kellemetlen szagú vizelet.
 • A teszt tartalmazza az általános 10-12 komponensű tesztcsík 3 paraméterét
 • Osztrák termék
 • Az EU-ban öntesztelésre szóló jóváhagyással rendelkező teszt
 • Eredmény 1 perc alatt!
 • Szenzitivitás: fehérje 91%, nitrit 85%, fehérvérsejt 88%.
 • Specificitás: fehérje 91%, nitrit 99%, fehérvérsejt 95%.

Figyelem:

A tesz végrehajtásához a reggeli első vizeletet ajánlott használni, mivel a reggeli vizelet a leginkább koncentrált. A teszthez használt vizelet nem érintkezhet a WC vizével vagy bármilyen tisztító- vagy fertőtlenítőszerrel. Nőknek: A tesztet nem szabad a menstruáció alatt vagy az után három nappal végrehajtani. A használt vizelet nem keveredhet a hüvelyváladékkal, mivel az megtévesztő eredményhez vezethet.

A teszt klinikai teljesítménye:

A teszt klinikai teljesítményét egy kutatás során értékelték, ahol a terméket egy másik (CE jelöléssel ellátott) termékkel hasonlították össze. A teszt a következő eredményeket mutatta: Szenzitivitás terén fehérje 91%, nitrit 85%, fehérvérsejt 88%. Specificitás terén fehérje 91%, nitrit 99%, fehérvérsejt 95%.

Fontos:

Egészségügyi döntés előtt mindig beszéljen kezelőorvosával! A teszt felismeri a fehérjét, nitritet és a leukocitákat a vizeletben. Fehérje: az indikátor a tesztcsíkon reakcióba lép a fehérjével és zöld színűvé változik. Kimutatási határérték kb. 15 mg/dl. Nitrit: A gram-negatív baktériumok a vizeletben a táplálkozásból származó nitrátot nitritté alakítják. A nitrit reagál a teszten lévő indikátor anyaggal, és rózsaszín árnyalat jelenik meg. Kimutatási határérték kb. 0,05 mg/dl.

Fehérvérsejt: A granulociták (a fehérvérsejtek egy csoportja) egy enzimje (észteráz) egy olyan kémiai reakciót eredményez, amitől a teszt indikátora lilává változik. A granulocitákon kívül, más fajta fehérvérsejteket a teszttel nem lehet detektálni. Kimutatási határérték 10/μL. A teszt kémiai összetevőit potenciálisan veszélyes anyagnak kell tekinteni, de rendeltetésszerű használat esetén nem jelentenek egészségügyi kockázatot.

Vizsgálati cél:

Húgyúti gyulladásra és fertőzésre utaló markerek kimutatása (nitrit, leucocita, protein).

A teszt jelentősége:

A tesztet húgyúti fertőzés gyanúja esetén érdemes alkalmazni. Ez sokkal gyakoribb nők esetében.

Ennek tipikus tünetei a fájdalom, égető érzés vizelés közben, gyakori vizelési inger.

További tünet lehet, ha a vizelet színe zavaros, szaga kellemetlen. A teszt tartalmazza az általános 10-12 komponensű tesztcsík 3 paraméterét, mely így specifikusan a fertőzés markereit teszteli, értelmezése könnyebb a laikusok számára.

Élettani háttér:

A teszt a rutin labor alkalmával végzett vizeletteszt esetén is vizsgált paraméterek közül vizsgál hármat: fehérje, fehérvérsejt (nincs vagy kis mennyiségben van jelen normál állapotban) és nitrát (a baktériumok alakítják át a vizeletben lévő nitritet). Az első kettő jelenléte húgyúti gyulladásra, a harmadik kifejezetten baktériumok jelenlétére utal.

A teszt teljesítménye:

Immunokromatográs módszerrel antigén kimutatás.

A teszt kémiai / enzimatikus színreakció alapján mutatja ki a fenti paraméterek jelenlétét.

Szenzitivitása 85-91% között található, specificitása 91-99% között a 3 paramétertől függően.

Előkészületek:

 • A teszt összetevői: Használati utasítás, 2 tesztpálca, lezárt fóliacsomagolásban, nedvszívó anyaggal.
 • Szükséges, de a készlet nem tartalmazza: Időmérő eszköz. Steril, tisztítószertől mentes edény a vizelet gyűjtéséhez.
 • Mielőtt kibontaná a tesztet, gondoskodjon a vizeletgyűjtő edény meglétéről!

Vizeletminta-gyűjtés:

Gyűjtsön friss vizeletet a mintagyűjtő edénybe. A vizelet legalább 3 cm magasságig töltse meg a vizeletgyűjtő edényt.

Mit kell tenni, ha a teszt pozitív?

Fontos, hogy a teszt nem csak akkor tekinthető pozitívnak, ha mind a három anyag kimutatható a vizeletben. Bármelyik érték pozitív, az valamilyen vizelettel kapcsolatos problémára utalhat, ez nem kizárólag húgyúti fertőzés lehet. Rövid időn belül keresse fel kezelőorvosát, aki pontosabb diagnózist tud adni a problémával kapcsolatban. Érdemes ezt a használati útmutatót magukkal vinni, hogy az orvos teljesebb képet kapjon arról, hogy milyen típusú tesztet használt.

Mit kell tenni, ha a teszt negatív?

Fontos, hogy a teszt csak akkor tekinthető negatívnak, ha a teszt mindhárom tényezője negatív eredményt mutat. Ha ennek ellenére a húgyúti fertőzés jeleit tapasztalja, keresse fel kezelőorvosát, aki alaposabb vizsgálatnak veti Önt alá.

Mit kell tenni, ha a teszt negatív?

A tesztet – szavatosságának lejárta előtt – bármikor érdemes lehet megismételni, hogy ellenőrizzük a kapott eredményt. Őrizze meg a használati utasítást, mert szüksége lesz rá, hogy a teszt eredményeit, a leírásban található képekkel összehasonlítva értelmezni tudja.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
Care Diagnostica MyCare Húgyúti fertőzés teszt (2x)
Care Diagnostica MyCare Húgyúti fertőzés teszt (2x)
3 649 Ft