EP Szuper ár! C-vitamin Béres 500 mg retard filmtabletta (60x)

C-vitamin Béres 500 mg retard filmtabletta (60x)

3 559 Ft

Kiskereskedelmi listaárunk: 3 876 Ft
Megtakarítás: 317 Ft

A C-vitamin Béres 500 mg retard filmtablettából a C-vitamin lassan és fokozatosan szabadul fel, ezért hosszabb időn át állandó C-vitamin szintet biztosít. Az aszkorbinsav számos alapvető élettani folyamathoz nélkülözhetetlen.

Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 518851 ÁFA: 5%
Egységár: 59.3 Ft/db. Nettó ár: 3389.6 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Kategóriák:
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

A C-vitamin Béres 500 mg retard filmtabletta hatóanyaga az aszkorbinsav (C-vitamin), mely egy vízben oldódó, antioxidáns tulajdonságú vitamin. A C-vitamin Béres 500 mg retard filmtablettából a C-vitamin lassan és fokozatosan szabadul fel, ezért hosszabb időn át állandó C-vitamin szintet biztosít. Az aszkorbinsav számos alapvető élettani folyamathoz (pl. hormonok előállítása, vas felszívódása, csontok, fogak és porcok felépítése, sebgyógyulás és a hajszálerek megfelelő átjárhatóságának fenntartása) nélkülözhetetlen.

A készítmény alkalmazható a C-vitamin-hiány (skorbut, Möller-Barlow-betegség) kezelésére.

Fontos figyelmeztetés: A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Törzskönyvi szám: OGYI-T-22427/17

Gyártó: Béres Gyógyszergyár Zrt.

Vonalkód (EAN): 5997207716122

Betegtájékoztató

C-vitamin Béres 500 mg retard filmtabletta
aszkorbinsav

Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.
Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa, gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje.
– Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
– További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
– Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.
– Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer a C-vitamin Béres 500 mg retard filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?
2. Tudnivalók a C-vitamin Béres 500 mg retard filmtabletta szedése előtt
3. Hogyan kell szedni a C-vitamin Béres 500 mg retard filmtablettát?
4. Lehetséges mellékhatások
5. Hogyan kell a C-vitamin Béres 500 mg retard filmtablettát tárolni?
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

1. Milyen típusú gyógyszer a C-vitamin Béres 500 mg retard filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A C-vitamin Béres 500 mg retard filmtabletta hatóanyaga az aszkorbinsav (C-vitamin), mely egy vízben oldódó, antioxidáns tulajdonságú vitamin. A C-vitamin Béres 500 mg retard filmtablettából a C-vitamin lassan és fokozatosan szabadul fel, ezért hosszabb időn át állandó C-vitamin szintet biztosít. Az aszkorbinsav számos alapvető élettani folyamathoz (pl. hormonok előállítása, vas felszívódása, csontok, fogak és porcok felépítése, sebgyógyulás és a hajszálerek megfelelő átjárhatóságának fenntartása) nélkülözhetetlen.

A készítmény alkalmazható a C-vitamin-hiány (skorbut, Möller-Barlow-betegség) kezelésére.

2. Tudnivalók a C-vitamin Béres 500 mg retard filmtabletta szedése előtt

Ne szedje a C-vitamin Béres 500 mg retard filmtablettát
• ha allergiás a hatóanyagra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére;
• ha Ön korábban, illetve jelenleg is, vesekövességben szenved;
• ha Önnek szója- vagy földimogyoró-allergiája van;
• ha Ön szoptat (Lásd „Terhesség, szoptatás és termékenység” című részt).

Figyelmeztetések és óvintézkedések
Daganatos betegségek esetén, illetve, akiknek a kórtörténetében bármilyen vesebetegség szerepel, kisebb adagok alkalmazására lehet szükség. Kérdezze meg kezelőorvosát, amennyiben ez Önre vonatkozik.
Az aszkorbinsav túl nagy adagjai bizonyos veleszületett enzimhiányos betegségben (glükóz-6-foszfát-dehidrogenáz hiányban) szenvedő betegekben vérszegénységet (hemolitikus anémiát) okozhatnak.
Az aszkorbinsav segíti a vas felszívódását, így az aszkorbinsav – nagy adagban szedve – növelheti a vasraktározási zavar (hemokromatózis) illetve különböző eredetű vérszegénység (szideroblasztos anémia, talasszémia) kialakulásának veszélyét.
Igen nagy dózisú aszkorbinsav tartós szedésének hirtelen abbahagyásakor a kezdeti intenzitásnál erősebb hiánytünetek jelentkezhetnek.

A székletben a tabletta maradványai megjelenhetnek. Ez nem ad aggodalomra okot, mert mialatt a készítmény áthaladt a gyomor-bélrendszeren a hatóanyag már felszabadult a készítményből és kifejtette hatását.
A készítmény kevesebb, mint 1 mmol (23 mg) nátriumot tartalmaz retard filmtablettánként, azaz gyakorlatilag „nátriummentes”.

Gyermekek és serdülők
A gyógyszer alkalmazása 14 éves kor alatt nem javasolt.

Egyéb gyógyszerek és a C-vitamin Béres 500 mg retard filmtabletta
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

Más gyógyszerekkel történő együttes alkalmazása során figyelembe kell venni, hogy ha az összes napi C-vitamin bevitel meghaladja az 1000 mg-ot, akkor bizonyos gyógyszerek hatása megváltozhat.

Óvatosan szedhető együtt a következő hatóanyag-tartalmú gyógyszerekkel:
– vas-, réz- és szeléntartalmú készítmények
– dezferoxamin (vas túladagolás kezelésére szolgáló gyógyszer)
– mexiletin (szívritmuszavarok kezelésére szolgáló gyógyszer)
– kumarin és indandion származékok (véralvadásgátló gyógyszerek)
– szalicilsav származékok (fájdalom-, lázcsillapító és gyulladásgátló gyógyszerek)
– diszulfiram (alkoholbetegség kezelésére szolgáló gyógyszer)

Nagy adag aszkorbinsav a vizelet pH-ját csökkentheti, amely a savas jellegű hatóanyagok újra felszívódását növelheti, illetve a lúgos jellegűek újra felszívódását csökkentheti.
Nagy dózisú C-vitamin egyes laboratóriumi vizsgálatok eredményét megváltoztathatja, ezért a laboratóriumi vizsgálatot elrendelő orvost tájékoztassa arról, ha Ön C-vitamint szed.

Terhesség, szoptatás és termékenység
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A C-vitamin terhes nőknek napi 100 mg adagban biztonságos. Azonban terhességben illetve fogamzóképes korban lévő nőknél fogamzásgátlás hiányában nem javasolt a szükségletet jóval meghaladó mennyiségű (napi 1000 mg feletti adagban) C-vitamin bevitele. A terhesség 3. hónapja után a szülésig szedett napi 1000 mg C-vitamin fokozza annak a kockázatát, hogy kis testsúllyal születik az újszülött. Emiatt terhesség alatt a napi adag az 1 retard filmtablettát ne haladja meg.

A C-vitamin kiválasztódik az anyatejbe. Szoptatás alatt a C-vitamin szükséglet fokozottabb, de az ajánlott napi 100 mg adagnál nagyobb mennyiségben történő pótlás nem javasolt. Emiatt, ez a készítmény szoptatás alatt nem adható.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A javasolt adagolásban alkalmazva ilyen hatások nem ismertek.

A C-vitamin Béres 500 mg retard filmtabletta szójalecitint és narancssárga FCF alumínium lakkot tartalmaz
Ne szedje a készítményt, mennyiben szója vagy földimogyoró allergiája van.
A narancssárga FCF alumínium lakk allergiás reakciót okozhat.

3. Hogyan kell szedni a C-vitamin Béres 500 mg retard filmtablettát?

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa, gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

A készítmény szokásos adagja felnőtteknek és 14 év feletti serdülőknek a szükséglettől és állapottól függően naponta 1 2 retard filmtabletta (500-1000 mg C-vitamin).
A maximális napi adag 2 retard filmtabletta (1000 mg C-vitamin).

Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél
A gyógyszer alkalmazása 14 éves kor alatt nem javasolt.

A készítményt a panaszok fennállásáig, betegségben a kezelőorvos által egyénre szabottan meghatározott ideig javasolt szedni.

A retard filmtablettát reggel, illetve reggel és este szétrágás vagy összetörés nélkül, egészben kell bevenni, lehetőleg étkezés végén, bőséges folyadékkal.
A tablettán lévő bemetszés nem a tabletta széttörésére szolgál.

Ha az előírtnál több C-vitamin Béres 500 mg retard filmtablettát vett be
A javasoltnál nagyobb adagok bevétele C-vitamin túladagolást idézhet elő. A C-vitamin túladagolás tünetei: gyomorégés, émelygés, hányinger, hasmenés. Az aszkorbinsav vízben oldódó vitamin, ezért a szükségleten felüli mennyiség a vizelettel és a széklettel kiürül a szervezetből, ezért ha túl sokat vett be a készítményből, bőséges folyadék fogyasztása javasolt.

Ha elfelejtette bevenni a C-vitamin Béres 500 mg retard filmtablettát
A következő adagolási időpontban ne vegyen be kétszeres adagot, mert ezzel már nem pótolja a kiesett mennyiséget, viszont a túladagolás veszélyének tenné ki magát. Folytassa a kezelést az előírtak szerint.

Ha idő előtt abbahagyja a C-vitamin Béres 500 mg retard filmtabletta szedését
A kezelés megszakításakor általában semmilyen káros hatás nem jelentkezik, azonban visszatérhetnek a C-vitamin hiány tünetei.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Nagy adagok hosszú ideig tartó alkalmazása során – elsősorban, ha a napi C-vitamin bevitel meghaladja az 1000 mg-ot – gyomorégés, hányinger, hasmenés léphet fel és megnövekedhet a vesekőképződés veszélye.

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. Hogyan kell a C-vitamin Béres 500 mg retard filmtablettát tárolni?

Legfeljebb 25 °C-on tárolandó. A nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A dobozon illetve a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:/EXP) után ne szedje a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a C-vitamin Béres 500 mg retard filmtabletta?

– A készítmény hatóanyaga: 500 mg C-vitamin retard filmtablettánként.
– Egyéb összetevők:
– Tablettamag: hipromellóz, nátrium-alginát, mikrokristályos cellulóz, mannitol, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, glicerin-dibehenát.
– Bevonat: részlegesen hidrolizált poli(vinil-alkohol), talkum, titán-dioxid (E171), makrogol/PEG 3350, szójalecitin, narancssárga FCF alumínium lakk (E110), sárga vas-oxid (E172), kinolinsárga alumínium lakk (E104).

Milyen a gyógyszer külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
10 db, 20 db, 30 db, 40 db, 50 db, 60 db, 70 db, 80 db, 90 db, 100 db, 120 db narancssárga, ovális alakú, mindkét oldalán domború felületű, egyik oldalán bemetszéssel ellátott filmbevonatú tabletta színtelen, átlátszó PVC/PVdC //Al vagy PVC/PE/PVdC//Al buborékcsomagolásban és dobozban.
A tablettán lévő bemetszés nem a tabletta széttörésére szolgál.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja:
Béres Gyógyszergyár Zrt., 1037 Budapest, Mikoviny u. 2-4.
Tel.: +36-1-430-5500
Fax: +36-1-250-7251
E-levél: info@beres.hu

Gyártó:
Béres Gyógyszergyár Zrt.,
5000 Szolnok, Nagysándor József út 39.

OGYI-T-22427/01 10× PVC/PVdC //Al buborékcsomagolásban és dobozban
OGYI-T-22427/02 20× PVC/PVdC //Al buborékcsomagolásban és dobozban
OGYI-T-22427/03 30× PVC/PVdC //Al buborékcsomagolásban és dobozban
OGYI-T-22427/04 40× PVC/PVdC //Al buborékcsomagolásban és dobozban
OGYI-T-22427/05 50× PVC/PVdC //Al buborékcsomagolásban és dobozban
OGYI-T-22427/06 60× PVC/PVdC //Al buborékcsomagolásban és dobozban
OGYI-T-22427/07 70× PVC/PVdC //Al buborékcsomagolásban és dobozban
OGYI-T-22427/08 80× PVC/PVdC //Al buborékcsomagolásban és dobozban
OGYI-T-22427/09 90× PVC/PVdC //Al buborékcsomagolásban és dobozban
OGYI-T-22427/10 100× PVC/PVdC //Al buborékcsomagolásban és dobozban
OGYI-T-22427/11 120× PVC/PVdC //Al buborékcsomagolásban és dobozban
OGYI-T-22427/12 10× PVC/PE/PVdC//Al buborékcsomagolásban és dobozban
OGYI-T-22427/13 20× PVC/PE/PVdC//Al buborékcsomagolásban és dobozban
OGYI-T-22427/14 30× PVC/PE/PVdC//Al buborékcsomagolásban és dobozban
OGYI-T-22427/15 40× PVC/PE/PVdC//Al buborékcsomagolásban és dobozban
OGYI-T-22427/16 50× PVC/PE/PVdC//Al buborékcsomagolásban és dobozban
OGYI-T-22427/17 60× PVC/PE/PVdC//Al buborékcsomagolásban és dobozban
OGYI-T-22427/18 70× PVC/PE/PVdC//Al buborékcsomagolásban és dobozban
OGYI-T-22427/19 80× PVC/PE/PVdC//Al buborékcsomagolásban és dobozban
OGYI-T-22427/20 90× PVC/PE/PVdC//Al buborékcsomagolásban és dobozban
OGYI-T-22427/21 100× PVC/PE/PVdC//Al buborékcsomagolásban és dobozban
OGYI-T-22427/22 120× PVC/PE/PVdC//Al buborékcsomagolásban és dobozban

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2019. június

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba