EP Biocard Lisztérzékenységi gyorsteszt (1x)

Biocard Lisztérzékenységi gyorsteszt (1x)

6 499 Ft

A Biocard Lisztérzékenységi gyorsteszt egy otthon elvégezhető, önellenőrzésre szolgáló eszköz, mely alkalmas a gluténintolerancia kimutatására, illetve a gluténmentes diéta hatásának ellenőrzésére néhány csepp vérből.

Mennyiségi kedvezmények több darab vásárlása esetén:
1 darab 6 499 Ft / db.
2 darab 6 369 Ft / db.-2%
3 vagy több darab 6 174 Ft / db. -5%
Gyors, diszkrét, valamint 17 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 636144 ÁFA: 5%
Egységár: 1 db. vásárlása esetén 6499 Ft/db. | 2 db. vásárlása esetén 6369 Ft/db. | 3 vagy több db. vásárlása esetén 6174 Ft/db.
Nettó ár: 1 db. vásárlása esetén 6189.6 Ft | 2 db. vásárlása esetén 6065.8 Ft | 3 vagy több db. vásárlása esetén 5880.1 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

A Biocard Lisztérzékenységi gyorsteszt egy otthon elvégezhető, önellenőrzésre szolgáló eszköz, mely alkalmas a gluténintolerancia kimutatására, illetve a gluténmentes diéta hatásának ellenőrzésére néhány csepp vérből.

Melyek a lisztérzékenységi gyorsteszt előnyei?

– egyszerű használat
– gyors, az eredmény már 5 perc múlva látható
– megbízható mérési eredmény
– a mintavétel gyakorlatilag fájdalommentes

Kinek ajánlott elvégezni a tesztet?

– lisztérzékenyek diéta melletti önellenőrzésére félévente-évente
– lisztérzékenyek 1. fokú rokonainak szűrésére

Mára ismertté vált, hogy a lisztérzékenység nem csak emésztőszervi problémát, hanem az immunrendszer kóros működését jelenti. A fel nem ismert, vagy nem megfelelően kezelt lisztérzékenység legfontosabb hosszú távú szövődménye: további autoimmun betegségek kialakulásának veszélye lehet. Kimutatták, hogy ezek előfordulása ugrásszerűen megnő, ha a coeliákiát csak felnőttkorban ismerik fel, míg a kora gyermekkorban diagnosztizált és a gluténmentes diétát azóta pontosan betartó coeliákiás felnőttekben sokkal alacsonyabb. A lisztérzékenységre utaló tünetek csecsemőkorban a gabonafélék bevezetése után már néhány hónap múlva, másoknál csak a késői gyermekkorban vagy időskorban jelentkezhetnek.

Melyek lehetnek a lisztérzékenység tünetei?

• krónikus hasmenés
• puffadás
• vashiány
• soványság
• fáradékonyság
• fejfájás
• tejcukor-emésztési zavar
• töredezett körmök
• viszkető, hólyagos bőrbetegség
• csontritkulás
• alacsony termet
• visszatérő hólyagok a szájban
• máj-, és veseműködési zavar
• idegrendszeri problémák

A tünetek sokfélék és néha igen súlyosak lehetnek, de gyakran nincs olyan tünet, mely konkrétan erre a problémára utal. Így előfordul, hogy a betegek évekig, évtizedekig nem tudnak érzékenységükről.

A lisztérzékenységi gyorsteszt működési elve:

A coeliakia súlyos, életre szóló emésztőszervi kórkép. A betegség oka a kalászos gabonák, a búza, rozs és árpa glutén nevű fehérjéivel szembeni túlérzékenység és intolerancia. Gluténmentes diétával a tünetei elkerülhetők.

A Biocard lisztérzékenységi gyorsteszt hasznos segítséget ad a coeliakia felismerésében, de a betegség fennállását, azaz a diagnózist a kezelés megkezdése előtt feltétlenül orvosnak kell megerősítenie! Gluténmentes diéta mellett a coeliakiára jellemző IgA ellenanyagok szintje csökken, és körülbelül 6 hónap elteltével már nem mutathatók ki a vérből. Ezért a vizsgálat negatív eredményt adhat, ha Ön már gluténmentes diétát folytat. Ennél fogva a lisztérzékenységi gyorsteszt alkalmas a diéta hatásának ellenőrzésére is. Gluténmentes diétát csak orvosi utasításra kezdjen el! 

A vizsgálat egy csepp (10 mikroliter), ujjbegyből vett vérből történik, és mintegy 5 percet vesz igénybe.

A készlet tartalma:

• 1 alumínium tasak, mely 1 teszt-kazettát + 1 cseppentőt tartalmaz
• 1 steril, automata lándzsa a vérvételhez
• 1 műanyag tartó 10 mikroliteres kapilláris üvegcsővel 1 alkoholos törlő a bőr fertőtlenítéséhez
• 1 műanyag cső 0,5 milliliter puffer oldattal
• 1 használati utasítás képekkel illusztrálva

A vizsgálat végrehajtása:

Minden alkotórész legyen szobahőmérsékletű, mielőtt elkezdi a vizsgálatot. A vérvétel előtt készítse elő az összes kelléket: az automatalándzsát, az alkoholos fertőtlenítőt és az üvegkapillárist!

– Csavarja le a puffer oldatos cső tetejét!
– Vegye ki az alumínium tasakból a tesztkazettát és a cseppentőt!
– Tegye a tesztkazettát egy vízszintes, száraz felületre a tesztfelszínnel felfelé!

A kazettát az alumínium tasak felnyitása után kb. 10 percen belül fel kell használni!

1. A lándzsa felhúzása: Nyomja be a piros nyelet ütközésig, a hallható kattanásig!
2. Tekerje meg a piros nyelet és vegye ki a nyelet (a tű a nyélhelyén fog majd kijönni)!
3. Gyengéden masszírozza az ujját lefelé, hogy az ujjbegy megteljen vérrel. Törölje le az ujját az alkoholos törlővel, majd szárítsa meg!
4. Nyomja rá erősen az automatalándzsát a kerek lyukkal a letörölt ujjbegyre, és nyomja meg az elsütő gombot! A vérvétel gyakorlatilag fájdalmatlan.
5. A kibuggyanó vércseppből töltse meg teljesen az üveg kapillárist, ehhez a kapillárist vízszintesen kell tartani!
6. Tegye bele a kapillárist a puffert tartalmazó csőbe, csavarja rá a tetőt és jól rázza össze, amíg a vér teljesen elkeveredik az oldattal.
7. Csavarja le újra a tetőt és szívja fel a felhígított vér egy részét a cseppentőbe, aztán csepegtessen bele 3 cseppet a kazetta bal felén lévő kerek mélyedésbe (S). A minta becseppentése után ne érintse meg és ne mozgassa a kazettát 2 percig! Az eredmény 5 perc múlva olvasható le. Ne értékelje a tesztet 10 percnél hosszabb idő eltelte után!

A gyorsteszt eredményének értékelése

– A vizsgálat eredménye pozitív, ha vörös vonal jelenik meg a jobb oldali kontroll mezőben (C) és vörös vagy halvány rózsaszínvonal jelenik meg a baloldali teszt (T) mezőben is.
– A vizsgálat eredménye negatív, ha vörös vonal jelenik meg a jobb oldali kontroll mezőben (C) és nem jelenik meg vonal a baloldali teszt (T) mezőben.
– Ha a jobboldali kontroll vonal sem jelenik meg, valószínűleg nem megfelelően használta a készletet vagy annak valamelyik komponense károsodott. Ebben az esetben ismételje meg a vizsgálatot egy másik, újonnan bontott készlettel.

Pozitív eredmény:

Azt jelzi, hogy a vizsgált vérben coeliakiára jellemző IgA antitestek vannak. Ezeknek az antitesteknek a jelenléte nagy valószínűséggel coeliakiát jelez. A végleges diagnózis felállításához orvosi vizsgálat szükséges, ezért feltétlenül keresse fel kezelőorvosát! Gluten-mentes diétát csakis szakorvosi vizsgálat után kezdjen!

Negatív eredmény:

Azt jelzi, hogy a vizsgálat idején nincsenek coeliakiára jellemző IgA antitestek a vérben. Ha nincs immunhiánya (IgA hiány) és nem folytat glutenmentes diétát, coeliakia gyakorlatilag kizárható. Ha emésztőszervi panaszai vannak, további orvosi vizsgálat szükséges!

Tárolás:

Szobahőmérsékleten (+10 és +27 °C között), ne tegye a készletet fagyasztóba! Lejárati idő: a fenti körülmények között 18 hónap. A lejárati idő az alumínium tasakon és a karton csomagoláson olvasható.

Fontos figyelmeztetések:

Ha az előírásokat nem követik, a teszt hamis eredményt adhat. A végleges diagnózist orvosnak kell felállítania a tünetek és további laboratóriumi vizsgálati eredmények figyelembe vételével. Ne kezdjen az orvosi vizsgálat előtt gluténmentes diétát, mert akkor a részletes laboratóriumi vizsgálatok is negatív eredményt adhatnak és a diagnózis megállapítása az orvos számára lehetetlenné válhat. A teszt és alkatrészei normál háztartási hulladékként kidobhatók a teszt kartonjában. Ne használja a tesztet a lejárati idő után! Ne használja a tesztet ha az alumínium tasak sérült vagy valamelyik alkotórész törött! A puffer 0,09% nátriumazidot tartalmaz. Ne nyelje le és kerülje el a bőrrel való érintkezést! A Biocard Celiac Disease teszt igen megbízható, eredményét alkohol fogyasztása vagy fájdalomcsillapítók szedése nem befolyásolja. A teszt csak igen kivételesen (pl. IgA hiány esetén) ad tévesen negatív eredményt. Ha a vizsgálat eredménye ellentétes azzal, amit várt, konzultáljon orvosával! A teszt alkotórészei egyszeri használatra szolgálnak, ne használja újra fel a tesztkazettát vagy az egyéb alkotórészeket! Ne keverjen össze különböző gyártási számú készletekből származó alkotórészeket! Tartsa a Biocard Celiac Disease tesztkészletet gyermekektől elzárva!

Vonalkód (EAN):  6416842328006

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
Biocard Lisztérzékenységi gyorsteszt (1x)
Biocard Lisztérzékenységi gyorsteszt (1x)
6 499 Ft