EP Beright SARS-CoV-2 és influenza A+B antigén gyorsteszt (1x)

Beright SARS-CoV-2 Covid-19 és influenza A+B antigén kombinált gyorsteszt – orrlyukpálcás (1x)

1 119 Ft

A Beright SARS-CoV-2 Covid-19 és influenza A+B antigén kombinált gyorsteszt (orvostechnikai eszköz) orrlyukból vett mintából képes kimutatni mind az új koronavírust, mind a hagyományos influenza A, ill. B típusát. A teszt segítségével a páciens megtudhatja, hogy az új koronavírussal vagy influenzával betegedett-e meg.

Mennyiségi kedvezmények több darab vásárlása esetén:
1 darab 1 119 Ft / db.
2 darab 1 097 Ft / db.-2%
3 vagy több darab 1 063 Ft / db. -5%
Gyors, diszkrét, valamint 19 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 586014 ÁFA: 5%
Egységár: 1 db. vásárlása esetén 1119 Ft/db. | 2 db. vásárlása esetén 1097 Ft/db. | 3 vagy több db. vásárlása esetén 1063 Ft/db.
Nettó ár: 1 db. vásárlása esetén 1065.7 Ft | 2 db. vásárlása esetén 1044.8 Ft | 3 vagy több db. vásárlása esetén 1012.4 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Kategóriák:
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

A Beright SARS-CoV-2 Covid-19 és influenza A+B antigén kombinált gyorsteszt (orvostechnikai eszköz) orrlyukból vett mintából képes kimutatni mind az új koronavírust, mind a hagyományos influenza A, ill. B típusát. A teszt segítségével a páciens megtudhatja, hogy az új koronavírussal vagy influenzával betegedett-e meg. A teszt azt fogja megerősíteni, hogy az illető fertőző-e, ill. melyik vírussal. A COVID-19 és az influenza megkülönböztetése azért életbevágó, mert a két fertőzésnek más és más lehet a lefutása, kezelése, és a szövődmények is eltérnek egymástól.

Az új koronavírusfertőzést okozó SARS-CoV-2 és az influenzavírus A+B variánsa által okozott megbetegedések megkülönböztetése a tünetek alapján még a szakemberek számára sem könnyű. Sőt sok esetben számukra is az egyetlen biztos támpontot a tesztelés jelenti.

Mi a különbség az influenza és a COVID-19 között?

A COVID-19 és az influenza közötti különbségek közül az egyik legjelentősebb az ízérzékelés- és szaglás elvesztése. Ez a COVID-19 sajátos tünete, amely általában nem jár együtt az influenzával, azonban ez a COVID-19 korai változatainál gyakoribb volt, és úgy tűnik, hogy az omikron különböző változataira már nem annyira jellemző.

A másik különbség, hogy a COVID-19 esetében hosszabb ideig lehetünk fertőzőképesek, mint az influenza esetében. Az idősebb gyermekek és az influenzás felnőttek leginkább a tünetek harmadik vagy negyedik napján fertőznek, míg a SARS-CoV-2  vírussal fertőzöttek átlagosan nyolc napig fertőznek a tünetek megjelenése után.

A COVID-19-nél valószínűbb, hogy súlyos betegséggé fejlődik, ugyanakkor az influenza is tud ölni. Az eddigi adatok alapján azonban úgy tűnik, hogy a SARS-CoV-2 vírus halálozási aránya tízszer magasabb, mint az influenzáé.

A COVID-19-ből felépülve a szövődmények közé a tüdő, a szív, a vesék, az agy és más szervek hosszú távú károsodása és számos más, hosszan tartó tünet is tartozik, mint pl. hajhullás. Az influenza szövődményei közé a szív, az agy vagy az izmok gyulladása és több szervi elégtelenség tartozhat, valamint másodlagos bakteriális fertőzések léphetnek fel, jellemzően tüdőgyulladás.

Az influenza és a COVID-19 tünetei egyaránt vezethetnek kórházi kezeléshez és halálhoz, ezért érdemes mindkettőt komolyan venni, és mindegyiket az adott betegségre leginkább hatásos módszerrel kezelni. A helyes kezelés megválasztásához azonban tudni kell, mivel állunk szemben, ezért a tesztelés életmentő jelentőséggel bír.

A Beright SARS-CoV-2 és influenza A+B antigén kombinált gyorstesztje 10 perc alatt kimutatja a vizsgált személy orrlyukból vett mintájából, hogy COVID-19-ről vagy influenzás megbetegedésről van-e szó. Az is előfordulhat, hogy mindkét vírus egyszerre van jelen a páciens szervezetében.

Általános információk az antigén gyorsteszt működési elvének megértéséhez

Az antigénteszt a PCR-teszten kívül az egyetlen, hatóságilag elfogadott tesztelési módszer. Olyan esetekben célszerű alkalmazni, amikor a beteg tüneteket mutat és / vagy nagy a fertőzöttség kockázata. Némileg hasonlít a PCR tesztekre, hiszen az antigénteszt közvetlenül a vírus jelenlétét mutatja ki. Vagyis a teszt észleli az adott vírusra kifejezetten jellemző fehérjét, amit az immunrendszer is felismer, és amelyek kiváltják annak reakcióját, az immunválaszt. Az antigéntesztek innen kapták a nevüket is, hiszen a vírus egy fehérjéjét – antigénjét – mutatják ki.

Fontos!

A vírusantigén kimutathatósága a COVID-19 esetében általában valamivel később, az expozíciótól számított kettő-öt nap után – de akár 14 nap is lehet -, míg az influenza esetében egy-négy nap után a legvalószínűbb, ezért ez az antigén gyorsteszt ekkor szolgáltatja a legmegbízhatóbb eredményeket.

Legfontosabb előnyei:

 • sokkal olcsóbb, mint a PCR teszt
 • egyszerre két kérdésre is választ ad a teszt
 • segít eldönteni, hogy a tünetek megjelenésekor hagyományos influenzáról (A vagy B típusú) vagy az új koronavírus-fertőzésről van-e szó
 • hatóságilag is elfogadott tesztelési módszer
 • nincs szükség üzemorvos, háziorvos, gyógyszerész vagy más egészségügyi szakember bevonására
 • bárhol el lehet végezni, akár otthon a nappaliban is
 • az eredmény már 10 perc után leolvasható
 • gyermekek kíméletes tesztelésére is alkalmas

A csomag tartalma:

 • Tesztkazetta – kettő az egyben – SARS-CoV-2 és Influenza A+B
 • Steril mintavevő tampon (orrlyukas)
 • Előre kiszerelt extrakciós puffer
 • Használati útmutató

A tesztelés menete:

I) Tesztelés előtt

A mintavétel előtt legalább 20 másodpercig mosson kezet szappanos vízzel. Ha szappan és víz nem áll rendelkezésre, használjon legalább 60% alkoholtartalmú kézfertőtlenítőt.

Távolítsa el a pufferoldatot tartalmazó csőről a zárófóliát, és állítsa azt a dobozon kijelölt tartóba.

II) Az orrlyukból vett mintavétel menet

 • Vegye ki a steril mintavevő pálcát a tasakból.
 • Dugja be a pálca puha, tamponos végét az orrlyukába addig, amíg enyhe ellenállást nem érez, kb. 2 cm-re az orrnyílástól. Lassan forgassa a tampont az orrlyukban, és 5-10 alkalommal dörzsölje azt az orrnyílás falához, végig az orrlyuk belsejében.

Megjegyzés: Ez okozhat egy kis kellemetlenségérzetet. Ne vezesse mélyebbre a tampont, ha erős ellenállást vagy fájdalmat érez. Ha az orrnyálkahártya sérült vagy vérzik, az orrlyukból vett mintavétel nem ajánlott.

Ha másoktól vesz mintát, kérjük, viseljen arcmaszkot. Gyermekeknél előfordulhat, hogy nem kell olyan mélyen az orrlyukba bedugni a tampont. A legkisebbeknél szükség lehet egy második személyre is, aki fogja a gyermek fejét a mintavétel során.

 • Óvatosan húzza ki a tampont, majd ugyanezzel a pálcával ismételje meg a 2. lépést a másik orrlyukban is.
 • Végül húzza ki a steril tampont.

III) A minta elkészítése

 1. Helyezze a pálcát a pufferoldatot tartalmazó csőbe, győződjön meg róla, hogy a tamponos vége leér a cső aljára, és kevergesse vele a folyadékot addig, amíg a minta és az oldat jól össze nem keveredik. Néha nyomja a tampon fejét a cső oldalához, és 10-15 másodpercig forgassa a tampont.
 2. Vegye ki a pálcát, miközben a tamponfejet a cső belső oldalához szorítja. Ezután tegye a tampont a biológiaihulladék-gyűjtő biztonsági tasakba.
 3. Zárja le a csövet a kupakjával.

IV) A tesztelés menete

 1. Vegye ki a tesztkazettát a lezárt fóliatasakból, és egy órán belül használja is fel. A legpontosabb eredményt akkor kapja, ha a tesztet közvetlenül a fóliatasak felnyitása után el is végzi. Helyezze a tesztkazettát egy sima, vízszintes felületre.
 2. Vegye le az extrakciós cső csepegtetőjéről a kis kupakot, fordítsa meg a csövet, és adjon 3 csepp oldatot a tesztkészülék (S) jelzéssel ellátott nyílásába. Ezután indítson el egy időmérőt. Amíg a teszt dolgozik, ne nyúljon hozzá, és ne mozgassa a tesztkazettát.
 3. 10 perc múlva olvassa le az eredményt. Ne értelmezze az eredményt 20 perc elteltével

Megjegyzés: A teszt befejezése után helyezze a teszt összes alkatrészét a biológiaihulladék-gyűjtő biztonsági tasakba, és a helyi előírásoknak megfelelően dobja ki. Ne használja fel újra a készlet egyetlen alkatrészét se. A teszt kidobása után alaposan mosson kezet.

Várakozási idő: 10 perc

Az eredmény értelmezése:

SARS-CoV-2-POZITÍV:* A COVID-19 ablakban két színes vonal jelenik meg. Az egyik színes vonalnak a kontroll régióban (C), a másik színes vonalnak a teszt régióban (T) kell lennie.

Influenza A-POZITÍV:* A FLU A+B ablakban két színes vonal jelenik meg. Az egyik színes vonalnak a kontroll régióban (C), a másik színes vonalnak az Influenza A régióban (A) kell lennie.

Influenza B-POZITÍV:* A FLU A+B ablakban két színes vonal jelenik meg. Az egyik színes vonalnak a kontroll régióban (C), a másik színes vonalnak az Influenza B régióban (B) kell lennie.

Influenza A- és influenza B-POZITÍV:* Három színes vonal jelenik meg a FLU A+B ablakban. Az egyik színes vonalnak a kontroll régióban (C), két színes vonalnak az Influenza A régióban (A) és az Influenza B régióban (B) kell lennie.

*MEGJEGYZÉS: A tesztvonal régióban (T/B/A) a szín intenzitása a mintában jelen lévő SARS-CoV-2 és influenza A+B antigén mennyiségétől függően változó. Ennek megfelelően a teszt területén (T/B/A) feltűnő bármilyen színárnyalat pozitív eredményt jelent.

A pozitív eredmény azt jelenti, hogy Önnél nagy valószínűséggel COVID-19 és/vagy influenza A/influenza B betegség alakult ki, de ennek bizonyítására a pozitív eredményt meg kell erősíteni. A helyi irányelveknek megfelelően azonnal vonuljon önkéntes karanténba, és haladéktalanul lépjen kapcsolatba háziorvosával/orvosával a helyi hatóságok utasításaival összhangban. Teszteredményét megerősítő PCR-vizsgálattal fogják ellenőrizni és ismertetni fogják Önnel a következő lépéseket.

NEGATÍV: Egyetlen színes vonal jelenik meg a kontroll területen (C). A teszt régióban (T/B/A) nem látható színes vonal.

Valószínűtlen, hogy Ön COVID-19 és/vagy influenza A/influenza B betegségben szenved. Előfordulhat azonban, hogy a teszt téves negatív (álnegatív) eredményt ad néhány olyan ember esetében, akiknél kialakult a COVID-19 és/vagy az influenza A/influenza B. Ez azt jelenti, hogy Ön COVID-19 és/vagy influenza A/influenza B betegségben szenvedhet, bár a teszt negatív volt. Gyanú esetén 1-2 nap múlva ismételje meg a tesztet, mivel a koronavírus/influenzavírus a fertőzés nem minden fázisában mutatható ki pontosan.

Ha a teszt eredménye negatív is, a távolságtartási és higiéniai szabályokat akkor is be kell tartani, és követni kell az utazásra, rendezvényeken való részvételre stb. vonatkozó helyi COVID-dal, ill. influenzával kapcsolatos előírásokat.

ÉRVÉNYTELEN: Nem jelenik meg a kontrollvonal. A kontrollvonal hiányának legvalószínűbb oka az elégtelen mintamennyiség vagy az eljárás helytelen kivitelezése. Olvassa át ismét az eljárás leírását és ismételje meg a tesztet egy új teszttel vagy forduljon a COVID-19 és/vagy influenza-tesztközponthoz.

Figyelem!

Az antigén-gyorsteszt tájékoztató jellegű információval szolgál az esetleges fertőzöttségről. Alkalmazása nem képezheti a COVID-19 és az influenza A+B diagnózisának vagy kizárásának egyedüli alapját. Amennyiben a kontaktkutatás eredményeiből következően vagy a meglévő tünetek alapján fennáll a fertőzöttség gyanúja, a gyorsteszt eredményét más diagnosztikai módszerrel, például molekuláris teszt elvégzésével meg kell erősíteni.

Kiszerelés: 1 db.

Fontos figyelmeztetés: A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
Beright SARS-CoV-2 Covid-19 és influenza A+B antigén kombinált gyorsteszt - orrlyukpálcás (1x)
Beright SARS-CoV-2 Covid-19 és influenza A+B antigén kombinált gyorsteszt - orrlyukpálcás (1x)
1 119 Ft