EP Beright SARS-CoV-2 Covid-19 antigén nyalókás gyorsteszt (1x)

Beright SARS-CoV-2 Covid-19 antigén nyalókás gyorsteszt – nyálból (1x)

839 Ft

A Beright SARS-CoV-2 Covid-19 antigén nyalókás gyorsteszt (orvostechnikai eszköz) egy egyszerűen és fájdalommentesen használható COVID-19 teszt, amely gyakorlatilag egy nedvszívó nyalóka, amelyben a nyálminta összegyűlik. A nyalókateszt ebből a nyálból mutatja ki a SARS CoV-2 vírus jelenlétét – antigénjét – a szervezetben a koronavírus-fertőzés korai szakaszában, az első tünetek megjelenése után.

Mennyiségi kedvezmények több darab vásárlása esetén:
1 darab 839 Ft / db.
2 darab 822 Ft / db.-2%
3 vagy több darab 797 Ft / db. -5%
Gyors, diszkrét, valamint 19 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 422845 ÁFA: 5%
Egységár: 1 db. vásárlása esetén 839 Ft/db. | 2 db. vásárlása esetén 822 Ft/db. | 3 vagy több db. vásárlása esetén 797 Ft/db.
Nettó ár: 1 db. vásárlása esetén 799.1 Ft | 2 db. vásárlása esetén 782.9 Ft | 3 vagy több db. vásárlása esetén 759.1 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Kategóriák:
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

A Beright SARS-CoV-2 Covid-19 antigén nyalókás gyorsteszt (orvostechnikai eszköz) egy egyszerűen és fájdalommentesen használható COVID-19 teszt, amely gyakorlatilag egy nedvszívó nyalóka, amelyben a nyálminta összegyűlik. A nyalókateszt ebből a nyálból mutatja ki a SARS CoV-2 vírus jelenlétét – antigénjét – a szervezetben a koronavírus-fertőzés korai szakaszában, az első tünetek megjelenése után. Az eredmény azt fogja megerősíteni, hogy a páciens a teszt időpontjában vírusfertőzött-e, vagyis terjesztheti-e a fertőzést.

A termék egy professzionális felhasználási célra szánt, 15 perc alatt elvégezhető, nyalókás antigén nyálgyorsteszt. A mintavétel és a tesztelés egyetlen eszközzel, gyakorlatilag egy nyalókával történik pufferoldat hozzáadása nélkül. A teszteljárás nem csak, hogy fájdalommentes, hanem kifejezetten kényelmes és méltóságteljes.

A nyalókás teszttel az ember megszabadulhat a korábbi kellemetlenségektől, hiszen nem fognak mélyen az orrában turkálni; öklendezni sem fog attól, amikor egész a nyelőcsőig benyúlnak a mintavevő pálcával; sem feszengeni, miközben mások előtt csorgatja bele a nyálát egy pohárba.

A tesztelés végtelenül egyszerű. Bármely időpontban levett nyálminta alkalmas a vizsgálatra, de a tesztelés előtt legalább 10 perccel már sem enni, sem inni, sem dohányozni nem szabad. Az eszköz kupakját levéve szabaddá válik a nedvszívó nyelvecske, amivel a tesztet végző egészségügyi szakember mintagyűjtéskor óvatosan körbeecseteli – tamponálja – az ínyt. Ezt követően a nyalókát a nyelv alá kell tenni, majd az eszközt közel függőlegesen tartva hagyni, hogy a nyál természetes módon beivódjon abba. Mintegy 2-3 perc elteltével az eszköz ablakában látható (C) kontrollvonal megjelenése jelzi a kellő mennyiségű nyál felszívódását, miután ki lehet azt venni a szájból. A kupak visszahelyezése után tegye a tesztet egy vízszintes felületre, majd 15 perc várakozási idő után az eredmény leolvasható.

Ennél kíméletesebb COVID-19 tesztelés talán nem is létezik. Ezért a tesztért nem csak a gyerekek lesznek nagyon hálásak.

Általános információk

A Beright COVID-19 nyalókás antigénteszt onnan kapta a nevét, hogy a vírus fehérjéjét, antigénjét mutatja ki emberi nyálmintából. Ez a típusú teszt a PCR-teszten kívül az egyetlen, hatóságilag elfogadott tesztelési módszer. Olyan esetekben célszerű alkalmazni, amikor a beteg tüneteket mutat és / vagy nagy a fertőzöttség kockázata. Némileg hasonlít a PCR tesztekre, hiszen az antigénteszt közvetlenül a vírus jelenlétét mutatja ki a szervezetben. Ezen felül a teszt észleli a SARS-CoV-2 vírusra kifejezetten jellemző fehérjét, amit az immunrendszer is felismer, és amelyek kiváltják annak reakcióját, az immunválaszt (antitesttermelést).

Fontos!

Az új koronavírus antigénje a legtöbb esetben a tünetek megjelenését követő 5. napon van jelen kimutatható mértékben a fertőzött személyben, ezért az antigén nyálgyorsteszt ebben az időszakban szolgáltatja a legmegbízhatóbb eredményeket.

A nyalókás antigén nyálteszt legfontosabb előnyei

 • ideális óvodás, kisiskolás gyerekek és méltóságukat megőrizni kívánó felnőttek teszteléséhez
 • tesztelés egy lépésben, egyetlen eszköz felhasználásával
 • végtelenül egyszerű eljárás: a teszthez pufferoldatra sincs szükség
 • sokkal olcsóbb, mint egy PCR teszt
 • pácienskímélő: fájdalommentes, kényelmes és méltóságteljes tesztelési eljárás
 • használhatja üzemorvos, háziorvos, gyógyszerész vagy más egészségügyi szakember
 • bárhol el lehet végezni, akár egy cég vagy intézmény erre kijelölt helyiségében is
 • nincs laboratóriumi várólista, a tesztet üzemorvos vagy más egészségügyi szakember azonnal elvégezheti
 • az eredmény már 15 perc után leolvasható

Termékinformációk

 • Fájdalomtól, öklendezéstől, mindenféle kellemetlenségtől mentes, kíméletes és méltóságteljes teszteljárás gyerekek és felnőttek számára egyaránt.
 • Egylépéses teszt, egyetlen eszköz segítségével.
 • A laikusok általi használata nem megbízható és nem biztonságos.
 • A termék nem alkalmas öntesztelésre és otthoni használatra.

A csomag tartalma:

 • 1 db nyalókás teszteszköz
 • Használati utasítás

A tesztelés menete:

A mintavételt megelőző 10 percben már semmit sem szabad szájba venni: étel, ital, rágógumi, cigaretta, stb.

 1. Bontsa ki az alufólia tasakot, és vegye le a teszteszköz sapkáját, majd utasítsa a pácienst, hogy 3-5 alkalommal köhögjön fel mélyről.
 2. Tegye a teszteszköz nyálgyűjtésre szolgáló nedvszívó végét a páciens szájába, és óvatosan tamponálja körbe a szájfalat, nyelvet és az ínyeket.
 3. Ezután helyezze az eszköz nedvszívó végét a páciens nyelve alá, hogy kellő nyálat gyűjtsön magába, amíg az áramlást jelző csík meg nem jelenik a teszt ablakában (kb. 2 perc), majd vegye ki a nyalókát, és zárja le a kupakjával. Helyezze az eszközt egy sima és vízszintes felületre, és indítson el egy stoppert.
 4. 15 perc elteltével olvassa le a teszt eredményét. 20 perc után az eredményt nem szabad figyelembe venni.

Jó tanácsok:

 1. A mintavétel során a kézben tartott rész ne legyen lejjebb, mint a nedvszívó vég.
 2. Ne mozgassa a teszteszközt a vizsgálat során.
 3. A tesztelés befejezése után tegye a felhasznált készletet egy tasakba, és a helyi előírásoknak megfelelően ártalmatlanítsa azt.
 4. Ne használja fel újra a készlet egyetlen használt alkatrészét sem. A tesztelés után alaposan mosson kezet.
 5. A megfelelő mintavétel kritikus fontosságú a teszt elvégzéséhez.
 6. A mintát a levétel után a lehető leghamarabb le kell tesztelni.

Az eredmények értelmezése:

NEGATÍV: Egy színes vonal jelenik meg a kontroll régióban (C). Ha a tesztvonal régiójában (T) nem jelenik meg látható színes vonal, az negatív eredményt jelez.

POZITÍV:* Két színes vonal jelenik meg. Az egyik színes vonalnak a kontrollterületen (C), a másik színes vonalnak pedig a tesztterületen (T) kell lennie. A pozitív eredmény a teszt régióban a SARS-CoV-2 antigének kimutatását jelzi a mintában.

(*MEGJEGYZÉS: A szín intenzitása a tesztvonal régiójában (T) a mintában jelen lévő SARS-CoV-2 antigén mennyiségétől függően változik. Ezért a tesztvonal régió (T) bármilyen színárnyalatát pozitívnak kell tekinteni.

ÉRVÉNYTELEN: A kontrollvonal nem jelenik meg. Az elégtelen mintamennyiség vagy a helytelen eljárási technika a legvalószínűbb oka a kontrollvonal elmaradásának. Tekintse át az eljárást, és ismételje meg a vizsgálatot egy új teszttel.

A teszt tárolása: Lezárt tasakban, eredeti csomagolásában, szobahőmérsékleten vagy hűtve – 2-30°C között – tárolandó. A teszt a lezárt tasakon feltüntetett lejárati dátumig stabil. A tesztet a felhasználásig a lezárt tasakban kell tartani. NE FAGYASSZA LE. A lejárati időn túl már ne használja fel. Lejárati dátum a csomagoláson megtalálható.

Figyelem! Az antigén gyorsteszt tájékoztató jellegű információval szolgál az esetleges fertőzöttségről. Alkalmazása nem képezheti a COVID-19 diagnózisának vagy kizárásának egyedüli alapját. Amennyiben a kontaktkutatás eredményeiből következően vagy a meglévő tünetek alapján fennáll a fertőzöttség gyanúja, a gyorsteszt eredményét más diagnosztikai módszerrel, például molekuláris teszt elvégzésével meg kell erősíteni. A tesztet kizárólag orvosi szakdolgozók használhatják! Otthoni használatra, valamint önellenőrzési célra történő értékesítése tilos!

Kiszerelés: 1 db.

Fontos figyelmeztetés: A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Vonalkód (EAN): 5999861586745

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
Beright SARS-CoV-2 Covid-19 antigén nyalókás gyorsteszt - nyálból (1x)
Beright SARS-CoV-2 Covid-19 antigén nyalókás gyorsteszt - nyálból (1x)
839 Ft