EP Alltest Beright Lyme-kór gyorsteszt ujjbegyvérből (1x)

Alltest Beright Lyme-kór IgG/IgM gyorsteszt tesztkészlet ujjbegyvérből (1x)

1 609 Ft

Az Alltest Beright Lyme-kór IgG/IgM gyorsteszt életmentő lehet, hiszen a rettegett fertőzést egy közönséges kullancscsípéstől is el lehet kapni. Ha a csípés észrevétlen marad, a kullancs emésztőrendszerében levő baktérium bekerülhet az emberi szervezetbe.

Mennyiségi kedvezmények több darab vásárlása esetén:
1 darab 1 609 Ft / db.
2 darab 1 577 Ft / db.-2%
3 vagy több darab 1 529 Ft / db. -5%
Gyors, diszkrét, valamint 19 990 Ft-tól ingyenes kiszállítás bármely szállítási mód választása esetén! Részletek.
Garantáltan biztonságos vásárlás! Részletek.

Mpatika.hu - Garantáltan biztonságos vásárlás

Cikkszám: 622659 ÁFA: 5%
Egységár: 1 db. vásárlása esetén 1609 Ft/db. | 2 db. vásárlása esetén 1577 Ft/db. | 3 vagy több db. vásárlása esetén 1529 Ft/db.
Nettó ár: 1 db. vásárlása esetén 1532.4 Ft | 2 db. vásárlása esetén 1501.9 Ft | 3 vagy több db. vásárlása esetén 1456.2 Ft
EP: Egészségpénztárra elszámolható termék
Kategóriák:
Kiemelt kínálatunk
a készlet erejéig

Termékleírás

Az Alltest Beright Lyme-kór IgG/IgM gyorsteszt életmentő lehet, hiszen a rettegett fertőzést egy közönséges kullancscsípéstől is el lehet kapni. Ha a csípés észrevétlen marad, a kullancs emésztőrendszerében levő baktérium bekerülhet az emberi szervezetbe. A kezeletlen Lyme-kór pedig rendkívül súlyos tüneteket okozhat: szívizomgyulladás, szívritmuszavar, ideggyulladás, vagy akár bénulás is kialakulhat. Éppen ezért óriási jelentősége van, hogy időben észrevegyük a betegséget, és kezeljük azt.

Általános információk

A Beright Lyme-kór IgG/IgM gyorsteszt professzionális felhasználási célra készült. Közismert, hogy a Lyme-kórt elsősorban kullancsok terjesztik. A Lyme-kór fertőzött kullancsok csípése útján terjed át az emberre. A kullancsnak mintegy 24-48 órán keresztül kell a bőrön maradnia ahhoz, hogy a baktérium átterjedjen. A fertőzés leggyakoribb jele a bőrön megjelenő, körkörös bőrpír, amely a kullancscsípés helyén jelentkezik, körülbelül egy héttel a csípés után. A bőrpír általában nem viszket, és nem fáj, ezért gyakran észrevétlen marad. A fertőzöttek körülbelül 25-50%-ánál nem jelentkezik ez a tünet. Egyéb korai tünetek lehetnek láz, fejfájás és fáradtságérzet.

Kezelés nélkül a tünetek kiegészülhetnek többek között az arc egyik vagy mindkét oldalának mozgásképtelenségével, ízületi fájdalmakkal, súlyos fejfájással, nyakmerevséggel vagy szívdobogással. Hónapok vagy évek múlva ismétlődő ízületi fájdalom és duzzanat fordulhat elő. Alkalmanként a karokba és lábakba nyilalló fájdalom vagy bizsergés jelentkezik.

A megfelelő terápia ellenére is, az emberek körülbelül 10-20%-ánál ízületi fájdalmak, memóriazavarok jelentkezhetnek, és legalább hat hónapig tartó fáradtságérzet jellemző.

FONTOS!

A Lyme-kórt a fenti tünetek, és a vérben lévő specifikus antitestek vizsgálata alapján azonosíthatjuk be. Mivel a betegség korai szakaszában a vérvizsgálatok gyakran negatívak, ezért azt javasoljuk, hogy a tesztelést a kullancscsípéstől számított második héttől kezdve, több egymást követő héten át ismételjék 4-6 hétig, heti rendszerességgel.

Az IgM antitestek a fertőzés korai szakaszában, a 2. héttől kezdődően mutathatók ki, és a betegség fennállását jelzik. Az IgG antitestek jellemzően a kullancscsípés után 4-6 héttel jelennek meg nagyobb mennyiségben. A Beright Lyme-kór IgG/IgM gyorsteszttel egyaránt kimutathatók a friss, és a kései fertőzések is.

Termékinformációk

 • a rettegett Lyme-kór kimutatására szolgáló, professzionális felhasználású teszt,
 • kimutatható eredmény akár már a csípést követő 2. hét után,
 • ujjbegyvérből mutatja ki a teszt a fertőzöttséget,
 • eredmény 10 perc elteltével
 • pontos, megbízható: 95% érzékenység, 98% specificitás,
 • háziorvos, egészségügyi szakember jelenlétében végezhető el a teszt.

A készlet tartalma:

 • Tesztkazetta
 • Steril ujjbegyszúró tű
 • Alkoholos törlőkendő
 • Pipetta
 • Pufferoldat
 • Használati útmutató

Előkészületek a teszteléshez

 • Mielőtt belevágna, hagyja, hogy a teszt és a puffer felvegye a helyiség hőmérsékletét (15-30 °C).
 • Alaposan mosson kezet meleg, szappanos vízzel.
 • A fóliatasakból kivett tesztkazettát 1 órán belül fel kell használni.
 • Ne nyúljon a tesztcsíkhoz a C, T, ill. S melletti ablakban.
 • A legjobb eredményt akkor kapja, ha a tesztet felbontás után azonnal elvégzi.

Mintavétel és tesztelés

 1. A Lyme-kór IgG/IgM gyorsteszt ujjbegyből vett vérmintából is működik. Mintavétel előtt mossa meg a beteg kezét is szappannal és meleg vízzel, vagy tisztítsa meg alkoholos törlőkendővel.
 2. Lefelé irányuló mozdulatokkal, az ujjbegy felé masszírozza a középső vagy gyűrűs ujjat anélkül, hogy érintené a szúrás helyét.
 3. Szúrja meg az ujjat a steril ujjbegyszúró tűvel. Az első vércseppet törölje le.
 4. Óvatosan dörzsölje át a páciens kezét csuklótól tenyérig, hogy egy kerek vércsepp alakuljon ki a szúrás helyén.
 5. Érintse a pipetta végét a vércsepphez, és szívjon fel annyit, amíg az kb. 10μL-re meg nem telik. Kerülje a légbuborékokat.
 6. Cseppentsen 1 csepp vért a tesztkazetta mintafogadó nyílásába (S), majd adjon 3 csepp pufferoldatot (kb. 120 μL) a tesztkazetta pufferfogadó nyílásába (B).
 7. Indítsa el a stoppert.
 8. Várja meg, amíg előtűnik a színes csík(ok). Az eredményt 10 perc múlva kell leolvasni, 20 perc elteltével az eredmény érvénytelen.

alltest-beright-lyme-kor-gyorsteszt-ujjbegyverbol-1x_hasznalata

Az eredmények értelmezése:

IgG POZITÍV: * Két színes csík jelenik meg. Az egyik a kontrollterületen (C), a másik meg az IgG-területen.
IgM POZITÍV:*Két színes csík jelenik meg. Az egyik a kontrollterületen (C), a másik meg az IgM-területen.
IgG és IgM POZITÍV:*Három színes csík jelenik meg. Az egyik a kontrollterületen (C), a másik az IgG, a harmadik az IgM-területen.

*Megjegyzés: A tesztterület bármely színárnyalatát pozitívnak kell tekinteni.

NEGATÍV: Egyetlen színes csík jelenik meg a kontrollterületen (C). Nincs csík a tesztterületen: IgG és IgM.

ÉRVÉNYTELEN: A kontrollterületen (C) nem látható csík. Minden olyan vizsgálati eredményt, amelynél a megadott leolvasási időszakban a kontrollterületen (C) nem látható csík, érvénytelennek kell tekinteni. Kérjük, ismételje meg a vizsgálatot egy új teszttel! Az érvénytelen eredmény legvalószínűbb oka az elégtelen pufferoldat-mennyiség vagy a helytelen eljárási technika.

A teszt tárolása:

Lezárt tasakban szobahőmérsékleten vagy hűtve 2-30°C között tárolandó. A teszt a lezárt tasakon feltüntetett lejárati időig használható fel. Felhasználásig a lezárt tasakban tárolandó, ne használja fel a lejárati időn túl. Ne fagyassza le!

Figyelem!

Ez a gyorsteszt tájékoztató jellegű információval szolgál az esetleges Lyme-kór fertőzöttségről. Alkalmazása nem képezheti a Lyme-kór diagnózisának vagy kizárásának egyedüli alapját. Amennyiben a meglévő tünetek alapján fennáll a fertőzöttség gyanúja, a gyorsteszt eredményét más diagnosztikai módszerrel, klinikai vizsgálatokkal meg kell erősíteni.

Kiszerelés: 1 db.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

A hiteles véleménynyilvánításhoz regisztráció, valamint a regisztrált felhasználói fiókhoz kapcsolódó korábbi termékvásárlás szükséges honlapunkon.

0
0 Ft
Lépj velünk kapcsolatba
Alltest Beright Lyme-kór IgG/IgM gyorsteszt tesztkészlet ujjbegyvérből (1x)
Alltest Beright Lyme-kór IgG/IgM gyorsteszt tesztkészlet ujjbegyvérből (1x)
1 609 Ft